Ermones plaža, Krf
Ermones plaža, Krf, Foto: Youtube, Travel Tigers

Ermones plaža, Krf

Ermones plaža

Ermones plaža pripada zapadnoj strani ostrva Krf, direktno nasuprot Kerkyre i grada Krfa.Ova plaža je kombinacija šljunka i grubok peska. Ermones plaža se nalazi u podnožju vrlo strme litice koja je toliko strma da postoji uspinjača koja goste hotela prevozi do plaže i natrag. Voda je vrlo duboka.

Ovo je plaža za ljubitelje mira i uživanja. Postoji par apartmana i Ermones Beach Hotel kompleks do kojeg se stiže žičarom. U blizini je teren za golf, penjanje po stenama i ronjenje. Ima puno lepih taverni. U blizini se nalaze razne atrakcije: golf teren sa 18 rupa, penjanje po stenama i organizovano ronjenje.Možemo da kažemo da za svakoga ima po nešto. Svaki putnik će naći šta mu odgovara. Pored toga, plaža je sjajno organizovana tako da sve što je neophodno možete naći na njoj.

Najbliže selo: Ermones

Ermones plaža – mapa

Krf

Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva. Ostrvo beskrajne prirodne lepote, pesme i muzike, kombinacija kospomopolitskog i tradicionalnog. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Grad Krf je jedan od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura. Grad ima dve tvrđave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Jedna od najposećenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima, pružiće Vam poseban ugođaj u toku večernjih šetnji. U gradu Krfu nalazi se Srpska kuća a nedaleko od grada i ostrvo Vido na kome se nalazila bolnica za Srpske vojnike koji su došli na Krf posle prelaska preko Albanije, u I svetskom ratu. Veliki broj srpskih ratnika je sahranjen u moru kraj ostrva u “plavoj grobnici”. Tokom 30godina XX veka na ostrvu je dovršena izgradnja mauzoleja u kome su zapisana imena onih koji su tu izdahnuli, a čija su imena bila znana.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *