Dodekanezi

Ocena destinacije

Ocena

Ocenite destinaciju, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Dodekanezi

Grupa dodekaneskih ostrva nalazi se u jugoistočnom delu Egejskog mora, u najsunčajnijem uglu Grčke; obuhvata dvanaest velikih ostrva i bezbroj manjih, gde svako ostrvo ima svoje jedinstvene drugačije znamenitosti. Možete naći fantastične plaže, arheološka nalazišta od velikog istorijskog značaja, zadivljujuće vizantijske i srednjovekovne spomenike, tradicionalna sela i arhitektnoske dragulje od vremena italijanske okupacije. Dodekanezi su dugo bili jedno od najpopularnijih turističkih destinacija na Mediteranu.

dodekanezi,Karpatos, Patmos, Leros, Simi, Kalimnos i Astipalaia
Dodekanezi

Rodos i Kos su među najvećim ostrvima ove grupacije i dva najpopularnija ostrva. Karpatos, Patmos, Leros, Symi, Kalimnos i Astipalaia uspeli su da sačuvaju svoj tradicionalni izgled, uprkos činjenici da ih posećuje veliki broj turista. Manja ostrva, sa nižom stopom priraštaja, kao što su Tilos, Nisiros, Lipsi, Halki, Kasos, Kastelorizo, Agathonisi, Telendos i Pserimos su odličan izbor za opušten i miran odmor.

Ova ostrva imaju bogatu i veoma dugu istoriju. Poznati su po napadima Pirata i po tome što su bila okupirana od strane Vitezova Hospitalaca, Turaka i italijana, koji su na kraju integrisani u Grčkoj 1948.

Evo slika ostrva Symi i Rodos, detalje o drugim ostrvima pogledajte na drugim stranicama, a neka ostrva tek će biti obrađena.

Ostrvo Symi

Symi

Ostrvo Rodos

Rodos

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

17 + six =