Dassia
Dassia, Foto: www.travelsupermarket.com

Dassia

Dassia

Dassia je zbog svog odličnog položaja na ostrvu, za turiste iz Srbije najposećenije mesto na Krfu.Ovo živopisno mesto ima savršen položaj – nalazi na severu ostrva, na njegovoj istočnoj obali preko puta Albanije, na samo 15 km severno od grada Krfa (Kerkyra) i dobro je povezana sa zapadnom obalom, a sa druge strane Dassia nudi mirne plaže za savršeno lenčarenje ispod suncobrana. Na 10 km se nalazi i međunarodni aerodrom.

Smeštena je na ravnom delu obale, u podnožju šumovitih, zelenih brda. Mesto se prostire sa obe strane vrlo prometne magistrale, tako da treba imati u vidu da je praktičnije uzeti smeštaj istočno od puta, bliže moru. Saobraćaj na Krfu je inače vrlo haotičan.

Hoteli i apartmani su u glavnom južno od centra mesta, a ne previše glasni pabovi su pozicionirani na severu. Oni koji žele bogati večernji provod, a nisu spremni da idu 15 km do grada Krf, mogu se zabaviti u obližnjem Ipsosu 2 km severno. Ipsos  ima jeftiniji smeštaj, ali veću gužvu, i veću koncentraciju pabova i klubova i tipično je mesto za mlade.

Glavna plaža u mestu je od mešanog sitnog i krupnog šljunka, kao i skoro sve plaže na istočnoj obali Krfa. Duga je oko 200 metara, i ima etiketu Blue Flag, što znači da zadovoljava najviše evropske standarde čistoće i kvaliteta. Voda u sezoni je uglavnom topla.Na plaži je često gužva, mada je moguće naći i po koje izolovano mesto. Opremljena je ležaljkama i suncobranima, ali ne i toaletima kojih ima samo u tavernama i barovima. Postoje i svi mogući oblicima zabave na vodi (skuteri, wind surfing, sandoline, paraglajding), a zbog mirnog mora naročito je pogodna za skijanje na vodi.
Dassia – mapaOcena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.8 ( 2 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

4 − 3 =