Početna / Tesalija / Pilion / Chania
chania-pilion-pelion-greece
chania-pilion-pelion-greece

Chania

Chania (Hania)

Hania je planinsko seoce koje se nalazi na 1200 m nadmorske visine u prelepoj šumi borova, kestena i bukve. Hania je udaljena 26 km od Volosa i 13 km od sela Portaria. Kada krenete iz Portarije prema Haniji, budite spremni na puno krivina na putu, koje su uobičajene na celom Pilionu. Selo sa svojim geografskim položajem, zapravo predstavlja prolaz sa istočne na zapadnu obalu Piliona. U davna vremena, putnici i trgovci su se ovde zaustavljali da noće i odmore, tako da je selo dobilo naziv Hania što znači “hostel”.Pogled sa Hanije na Pagasitik zaliv je prelep.

 

Region oko Hanije je savršen za zimske sportove jer se na samo 2 km od nje nalazi ski centar “Agriolefkes” na nadmorskoj visini od 1529m. Zbog toga se ovde nalazi mnoštvo pansiona, malih porodičnih hotela, za sve koji dolaze na skijanje u toku zimskog perioda. Tokom leta ovde je vrlo prijatno, i mnogi turisti svraćaju u Haniju da pobegnu od vrelih dana na primorju. Nama je u julu mesecu bilo pomalo i hladno.

Postoji odličan izbor domaćih specijaliteta u lokalnim tavernama. Ako svraćate u Haniju, preporučujemo da probate tradicionalni “Spentzofai” (kobasice sa povrćem) i supu od pasulja. Postoji prodavnica suvenira gde možete kupiti mnoštvo ručnih radova, voće u šećernom sirupu, med, vino i slično.

Chania – mapa

Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi buduću posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 + 16 =