Početna / Jonsko more / Jonska ostrva / Krf / Benitses, Krf
Benitses, Krf
Benitses, Krf, Foto: www.atcorfu.com

Benitses, Krf

Benitses, Krf

Krf je najsevernije Jonsko ostrvo, nalazi se na severo-zapadu Grčke u blizini Albanije.Ostrvo se pruža u pravcu sever – jug, i dugacko je oko 70, a široko do 20 kilometara. Severni deo je više brdovit i tu je najviši vrh na Krfu, Pankrator 906 metara nadmorske visine. Idući ka jugu ostrva predeli na Krfu postaju valoviti. Obala je razuđena i prepuna je zaliva i uvala sa vrlo lepim plažama. Generalno pravilo, sa izuzecima, je da su plaže na severu ostrva šljunkovite dok na jugu preovlađuju peščane plaže. Plaže su prostrane i čiste a more je toplo, naročito počevši od druge polovine juna.

Benitses je staro tradicionalno ribarsko selo koje se nalazi 14km južno od grada Krfa. Datira još iz XIII veka i poznato je po lepoti prirode.

Benitses je ime izvedeno od grčke reči „Pinio“ koja se odnosi na mesta bogata vodom. Mesto je prvobitno bilo naseljeno još u antička vremena jer je bilo bogato izvorskom vodom. Takođe i ostaci rimskih kupatila koji se mogu naći u mestu svedoče o izvorima koji su ovde pronađeni.Tokom poslednjih nekoliko godina popularizovan je među turistima, ali je i pored toga uspeo da sačuva tradicionalnu atmosferu. Poslednjih 30 godina turizam predstavlja osnovni izvor prihoda ovog mesta.

Benitses je podeljen na pet naselja: Panochori, Vaska, Skaloma, Kontrakia i Tsaki. U glavnoj ulici ima supermarketa, suvenirnica, rent a car agencija, restorana, kafića, barova. Svakako se može reći da je preporuka za porodice sa decom kao i parove i sve goste željne opuštajućeg odmora.

Plaža ovog mesta predstavlja kombinaciju peska i šljunka i uređena je sa ležaljkama i suncobranima. Nagrađena je Plavom zastavicom i svakako treba da je posetite.Na plaži postoji platforma za plivanje. Takodje se nudi širok izbor sportova na vodi (paraglajding, skijanje na vodi, đžet ski, pedolino i sl.) U sezoni voda je topla, kao i svuda na istočnoj obali Krfa. Severni deo je sa boljim i lepšim plažama koje upotpunjuju barovi i restorani, dok je južni deo mirniji i usmereniji ka bogatijim (ekskluzivnijim) tržištima.Postoji dosta atrakcija kako u blizini tako i u samom mestu, a koje su vredne posete: Achilleion Palace, planina Pantokrator, muzej morskih školjki, rimska kupatila, stara izvorišta Benitsesa, Laopetra. Atrakciju predstavlja i marina.

Benitses – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 3.37 ( 3 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

5 × three =