Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skiatos / Bananistas plaža, Skiatos

Bananistas plaža, Skiatos

Bananistas plaža, Skiatos

Foto: https://www.flickr.com/photos/alifaan/

Jedna od najatraktivnijih plaža na ostrvu Skiatos je Bananistas plaža, Grci je skraćeno zovu i Banana plaža. Preporuka je za sve mlade iz razloga jer su tamo čuvene žurke koje traju skoro do ponoći.Do ove plaže može da se dođe autobusom i putnici to u velikoj meri praktikuju. Silazite na poslednjoj autobuskoj stanici. Videćete malu prodavnicu pored koje se nalazi put koji vodi ka Ampelakiji i Banani. Biće vam potrebno oko 15ak minuta laganog hoda do konačnog odredišta.
Kada čujete muziku, znaćete da ste na pravom mestu.

Ukoliko se pitate kuda se gomila mladih ljudi sa poslednje autobuske stanice uputila – odgovor je ka plaži Banana! Banana vam nudi idealan spoj: prelepu peščanu plažu, sportove na vodi, fenomenalnu žurku i fascinantan zalazak Sunca.

Ukoliko niste za žurku, možete se smestiti na drugom delu plaže koji je dosta mirniji. Ili čak na nudističkoj plaži – Maloj Banani, koja se nalazi u zasebnom delu plaže. Dakle, plaža u svakom smislu zaista nudi sve za svakoga!

Na plaži postoje ležaljke i suncobrani, međutim niko vas ne sprečava da koristite svoje.

Takođe, postoje ugostiteljki objekti na plaži u kojima možete popiti ili pojesti nešto sa raznovrsnog menija.


Bananistas plaža, Skiatos – mapa

Skiatos je vrlo zeleno ostrvo pokriveno gustom borovom šumom i smatra se zaštićenom zonom. Nalazi se odmah preko puta Evije i obale Tesalije, istočno od Piliona i zapadno od ostrva Skopelos. Skiatos je najmanje ali najkosmopolitskije ostrvo ovog arhipelaga i nalazi se u severozapadnom Egeju, na samo dva i po sata vožnje trajektom od Volosa. Najzapadnije je ostrvo u skupini. Ima oko 70 lepih, mahom peščanih plaza. Grad Skijatos: grad Skiatos je jedino naselje na ovom ostrvu koje je ujedno luka i glavni grad ostrva.

Većina naselja i rizorta se nalazi uz južnu obalu, od glavnog grada koji je na jugoistoku, do turističkog naselja Kukunaries sa svojom 1 km dugačkom plažom, na zapadu. Odmor u ovom gradu je idealan za one koji vole uzbudljiv noćni život, šoping, prelepe plaže i sjajnu zabavu.

Tu je fantastičan niz restorana i taverni u svim gradovima i selima po ostrvu, a najbolji izbor je u glavnom gradu. Za one koji traže aktivan noćni život, grad Skiatos ih neće razočarati.

Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 4 ( 1 votes)

Pročitajte...

Mandraki plaža, Skiatos

Mandraki plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/andbog Ukoliko ste raspoloženi za 20ak minuta lagane šetnje kroz borovu …

Kolios plaža, Skiatos

Kolios plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/Sheepsheds Skiatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

3 + one =