Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Azapiko plaža, Sitonija

Azapiko plaža, Sitonija

Azapiko plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Plaža Azapiko se nalazi 11 km južno od Neos Marmarasa, na putu za Toroni.


Sastoji se od dve uvale koje su međusobno odvojene rtom sa koga se pruža prelep pogled. Obzirom da se deli na uvale u narodu su ove dve plaže poznate kao Azapiko jug i Azapiko sever.

Azapiko jug je duga oko 450m a Azapiko sever oko 300m. Obe su peščane, široke i imaju dosta travnatih površina. Azapiko sever plaža je poznata po tome što je boja mora kristalno čista i tirkizne boje, iz razloga što se kišnica ne sliva u more. Turistički nisu uređene. Na morskom dnu su kamenčići ui ulazak u dubinu je postepen. Na njima nema barova ni restorana pa je naša preporuka da ponesete vodu, hranu i peškire sami. Takođe u ovom predelu možete da vidite i dosta kamp kućica i samim tim možete da procenite kakvi opušteni i slobodni ljudi dolaze ovde i kakva je energija. Bitno je napomenuti da kola možete da parkirate uz samu plažu.

Ako odavde krenete u pravcu Neos Marmarasa, prva veća i poznatija plaža je Las Bandidas koja je udaljena oko 5 km i nalazi se ispred hotela Poseidon. Međutim, usput ćete naići na nekoliko izolovanih i nedirnutih uvalica koje svakako vredi videti.


Azapiko plaža je savršen kontakt sa prirodom, svežim vazduhom i komfornim smeštajem u prelepom okruženju. Za sve one željne avanture jahanje konja može upotpuniti ugođaj letovanja i otkrivanja novih čari ove netaknute prirode.

Azapiko plaža, Sitonija – mapa
Sitonija obiluje prelepim primorskim mestima. Aposlutno dostupna svim kategorijama turista.

Poseduje sve, od skromnog privatnog smeštaja pa sve do luksuznih hotela visokih kategorija.

Ono što je najvažnije je da će svi moći bez ograničenja da uživaju najlepše plaže i kristalno more Sitonije koja se iz godine u godinu postaje sve popularnija turistička destinacija.


Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 3.9 ( 1 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

2 × two =