Avis beach, Santorini

Avis beach, Santorini

Ovo je mirna plaža, na kojoj nije gužva. Organizovana je dobro, sa suncobranima, restoranima, ležaljkama i moguće je iznajmiti opremu za vodene sportove.U blizini možete pronaći i mini markete. Duž obale raste puno drveća, što daje plaži smirenu atmosferu. Naša ekipa je posetila plažu dok se kupala jedna slatka kuca, pa je i ona malo ulepšala fotografije.

Avis plaža nije među najpoznatijima na Santoriniju, ali po našem mišljenju, treba da bude. Lokacija i prirodno okruženje čine je pogodnom za bavljenje vodenim sportovima. Kada duva vetar, ovde je idealno mesto za surfing i kite-surfing, a kada smo mi posetili ovu plažu, nije bilo ni daška vetra.

Ako želite da surfujete, morate pratiti vremensku prognozu.
Avis beach se nastavlja na dugačku Monolitos plažu. Nalazi se na istočnoj strani Santorinija, u blizini aerodroma.

Sam naziv je dobila po Avis Tomato Factory (fabrika paradajza), koja je proizvodila autentične proizvode Santorinija. Neki je zovu i Exo Gonia po selu koje se nalazi u blizini.

Kada se nađete na Avis plaži, jasno vam je da ste na vulkanskom ostrvu. Dovoljno je da pogledate boju kamena i peska i sve je jasno. U suštini, skoro sve plaže na Santoriniju su sa crnim peskom i kamenjem, što možda i nije toliko atraktivno, ali je voda besprekorno čista i verujte da se može lepo uživati na ovim plažama.

Avis beach, Santorini – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *