Arilas plaža, Krf
Arilas plaža, Krf, Foto: Flickr/ofthalmos

Arilas plaža, Krf

Arilas plaža, Krf

Arilas plaža se nalazi na 35 kilometara severno od glavnog grada Krfa.Duga i uska peščana plaža smeštena je između dva mala polustrva koja je štite od jakog vetra. Ovo je čak i jedan od razloga zašto ima svoje posetioce koji joj se uvek vraćaju.To je omiljeno mesto za parove i porodice u potrazi sa mirnim odmorom na plaži. Kristalno čista voda sa postepenom dubinom pravi je dragulj obale.

Plaža je turistički uredjena, ima suncobrane i ležaljke kao i barove na plaži i taverne u kojima se možete osvežiti. Za sve ljubitelje ronjenja i sportova na vodi napominjemo da ovoga ima u izobilju ovde.

Ono po čemu je poznato ovo ljupko mestašce su lokalni festivali folklora koje oni već godinama uspešno organizuju. Turisti svakako vole da vide ovako nešto. Oseti se duh tradicije i toplina lokalnog stanovništva koje će se uvek potruditi da vam dočara tradiciju koja je njima jako bitna.

Svakog septembra se ovde odrzava i festival vina koji je poseban doživljaj. Bude oko stotinak učesnika i ove, 2017-te godine odrzava se 02.septembra.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Za 15.juli takodje 2017-te godine predvidjena je svirka čuvenog benda Dr Feelgood koja je takođe postala jedan deo tradicije.

Arilas je svakako mestašce koje trebate videti. Osetićete pravu atmosferu Krfa. Sve je razigrano i toplo. Festivali i eventi, koje jako često organizuju, su poseban doživljaj. Upotpunite svoje letovanje!

Najbliže mesto: Agios Stefanos

Arilas plaža – mapa

 
Svoj boravak na Krfu možete da upotpunite tako što ćete ga sagledati sa više strana. Ovde su napisane neke od najtužnijih, ali i najveličanstvenijih stranica srpske istorije. Ovo prelepo ostrvo pripada Jonskom moru.

Njegovi ljupki gradići ustuknuli su od grčke tradicije i više su okrenuti mediteranskom nasleđu. Na ostrvu idealnim za vaše letovanje pored prelepih plaža u peščanim uvalama nalazi se i sam grad Krf, veliki turistički centar, koji je prava oaza zelenila, malih ostrvlja, tirkiznih uvala, a čini ga park Spianada, zaliv Garica, poluostrvo Kanoni, manastir Vlaherna, Mišje ostrvo…


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *