Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Aretes plaža, Sitonija

Aretes plaža, Sitonija

Aretes plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Prelepa skrivena plaža ARETES! Na 13 kilometara južno od Neos Marmarasa i oko 4 severozapadno od Toronija. Svakako se nećete pokajati ukoliko se odlučite da je vidite!


Plaža Aretes duga je skoro 400 i široka od 10 pa čak do 25 metara, od krupnog peska je. Na njoj skoro nikada nema velike gužve iz razloga što ju je malo teže naći. Put ka ovoj plaži, kao i svim ovim skrivenim biserima Sitonije, izuzetno je zahtevan. Kombinacija zemlje, kamenja i šljunka uz dosta uspona, odrona, suženja ionako uzanog puta. I naravno nije ovaj put za svaki automobil. Naša topla preporuka je da ovuda krenu malo iskusniji vozači.

Plaža Aretes turistički nije organizovana tako da je najbolje da sve svoje „rekvizite“ ponesete sa sobom. Ovde u određeno doba dana možete videti brodove koji pristaju jer je plaža Aretes deo izleta koji obuhvata krstarenje oko obale Sitonije, pa bez obzira na njenu zabačenost možete i ludo da se zabavite sa nekom grupom turista koja ovim putem dođe.

Ovde je more kristalno čisto i tirkizno. Na krajnjem desnom delu plaže ćete videti kampere i zasigurno osetiti njihovu opuštenu energiju i slobodan život. Osim kampera, na njoj se nalazi i po neki hotel, kao i malo poluprivatno naselje izgrađeno u kikladskom stilu kojer je vrlo interesantno.


Za nas, lepši deo plaže je severni deo koji ima duži plićak, više zlatnog peska i tirkiznu boju. Ovaj deo plaže je i dosta širi. Od sadržaja ima samo simpatičan bar sa tihom muzikom i dosta prostora za postavljanje sopstvene opreme i kvalitetno uživanje.

Sa nestrpljenjem čekamo Vaše utiske!

Aretes plaža, Sitonija – mapa
Na Sitoniji ćete naći najlepše uvale, stenovite i izolovane plaže, skrivena mesta, netaknutu prirodu…

Sve ono što čini pravu morsku divljinu.

Sela koja su neposredno u blizini obala će vas očarati svojim živopisom. Kristalno čisto more je osnovna karakteristika Sitonije. Bez prevelike gužve i buke ćete uživati u svakom danu odmora na ovom grčkom biseru. Sitonija je kao stvorena turiste koji vole aktivan odmor.

Sitonija se nalazi na rasksrnici Halkidikija.


Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 3.8 ( 1 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

16 + twenty =