Početna / Krit / Chania / Anydri plaža, Chania, Krit

Anydri plaža, Chania, Krit

Anydri plaža, Chania, Krit – mapa

Krit poseduje moderna turistička naselja sa savremenim hotelima koji nude neverovatnu mogućnost za sve tipove letovanja kako za odmor tako i za zabavu.Nekadašnja piratska skloništa i ribarske naseobine prerasle su u prelepe turističke gradiće koji svojom tradicijom i raznovrsnošću omogućuju prijatan i romantičan boravak. Pored glavnog grada Herakliona, najinteresantnija mesta za letovanje su gradići Retimno, Agios Nikolaos i Hersonisos sa svojim prelepim plažama. U starom delu grada možete uživati u brojnim tavernama, kafeima i noćnim klubovima. Gradić Retimno je sa istočne strane okružen peščanom plažom dugom 12 km a sa zapadne ga okružuje stenovita obala u čijem produžetku je 10 km duga peščana plaža. Uske ulice, kamene stepenice i zgrade koje datiraju iz XVI veka daju ovom gradu autentičan izgled.

Selo Anidri na severozapadu Krita nalazi se na oko 5 kilometara istočno od Paleohori, na Kandonos (ili Rodovani) – Prodomi – Anidri – Paleochora putu. Posebno poslednji deo trase od Anidri do Paleohori, gde se prolazi kroz klisuru, je veoma lep i živopisan. To je veoma miran deo ostrva Krita sa krivudavim putevima, zelenim okruženjem i mnogo koza. Svakako sve je ovo uklopljeno kao na najlepšoj razglednici i deluje veoma primaljivo i interesantno za videti. U selu duž glavnog puta nalaze se česme sa pijaćom vodom. Unutar sela nalazi se veliki broj Taverni i postoji nekoliko mesta gde možete iznajmiti sobu a po veoma pristupačnim cenama. Jedna od atrakcija sela je šetnja koju možete napraviti kroz klisuru do plaže i do obližnje crkve na brdu. Glavna atrakcija je verovatno vizantijska crkva je Agios Georgios Church, do koje možete doći peške od puta koji vodi od taverni. Unutra, u samoj crkvi su neke neverovatne freske koje je starac Fresco naslikao još davne 1323.godine.Anidri plaže su dve šljunkovite plaže koje čine nešto poput plašta na malom poluostrvu koje izgledaju kao da prodiru u more. Jedina razlika između ova dva šljunčane plaze je taj pogled u različitim pravcima.

Ovo mesto je ispred istočne plaže u Gialiskari, ali plaže su takođe poznat kao Anidri jer su nalazi pravo na izlazu iz istoimenog klisure koja se proteže od sela Anidri (nalazi dalje na severu), do mora.
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Potamos plaža, Chania, Krit

Potamos plaža, Chania, Krit – mapa Ostrvo Krit jedistveno je po raznolikosti prirodnih lepota i …

Kokinos Pirgos plaža, Chania, Krit

Kokinos Pirgos plaža, Chania, Krit – mapa Rodno mesto Zevsa, idealno je za sve one …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *