Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Anthemus plaža, Sitonija

Anthemus plaža, Sitonija

Anthemus plaža, Sitonija

Foto: www.anthemussea.gr

Anthemus plaža je ušuškana u slikovitom zalivu duž mirne obale Elia na Sitoniji, drugom poluostrvu Halkidikija. Plaža je peščana i deo plaže pripada hotelu Anthemus beach hotel, koja je nagradjena “Plavom zastavicom“ Evropske zajednice.Međunarodna neprofitna Fondacija za edukaciju u oblasti životne sredine (FEE) dodelila je „Plavu zastavu“ za ukupno 394 plaže i devet marina u Grčkoj. Plaža se nalazi na 10 km od Nikitija, 7 km od Neos Marmarasa i 110km od Soluna.

Plaža je izuzetno luksuzna i odličan je izbor za sve one istančanog ukusa.

Anthemus plaža, Sitonija – mapa

O Sitoniji

Opkoljeno zalivima Egejskog mora ovo poluostrvo se po razuđenosti svoje obale dosta razlikuje od ostatka Halkidikija. Na Sitoniji ćete naći najlepše uvale, stenovite i izolovane plaže, skrivena mesta, netaknutu prirodu… Sve ono što čini pravu morsku divljinu. Sela koja su neposredno u blizini obala će vas očarati svojim živopisom. Kristalno čisto more je osnovna karakteristika Sitonije. Bez prevelike gužve i buke ćete uživati u svakom danu odmora na ovom grčkom biseru. Sitonija je kao stvorena turiste koji vole aktivan odmor. Sitonija se nalazi na rasksrnici Halkidikija. S obzirom na geografski položaj sa Sitonije je dostupan Solun, Kasandra i Atos. Dakle, ukoliko ste raspoloženi za obilazak celog Halkidija, Sitonija je najbolja polazna tačka.

Istorija Sitonije je duga i sadžajna pa ćete tako osim na prelepe plaže i prirode nailaziti i na kulturno istorijske znamenitosti koje datiraju od Vizantijskog pa sve do Srednjovekovnog perioda i prelepih verskih objekata oslikanih pod palicom istaknutih Grčkih ikonopisaca. Na mestu gde zeleni obronci planine Itamos uranjaju u plavetnilo Egeja nalazi se gradić Neos Marmaras i poznate plaže Elia, Paradisos, Grigoriatiko, Koutsoupia, Lagomandra, Porto Carras, Azapiko… Obala je atraktivna i raznovrsna – niz ribarskih sela, živopisne male luke, napuštene plaže okružene bujnim zelenilom, kristalno čistim morem i borovim šumama. Ove lepote učinile su ga jednim od najlepših mesta u Severnoj Grčkoj.
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 4.45 ( 1 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

one × three =