Početna / Jonsko more / Jonska ostrva / Krf / Angelokastro, Krf
Angelokastro, Krf
Angelokastro, Krf

Angelokastro, Krf

Angelokastro, Krf

Ljupki gradići ostrva Krfa ustuknuli su od grčke tradicije i više su okrenuti mediteranskom nasleđu.Na ostrvu idealnim za vaše letovanje pored prelepih plaža u peščanim uvalama nalazi se i sam grad Krf, veliki turistički centar, koji je prava oaza zelenila, malih ostrvlja, tirkiznih uvala, a čini ga park Spianada, zaliv Garica, poluostrvo Kanoni, manastir Vlaherna, Mišje ostrvo…

Ovo prelepo ostrvo pripada Jonskom moru. A svima je poznato koliko je prelepo Jonsko more i njegove plaže.Za one koji prvi put dolaze ovamo, mali domaći zadatak bio bi da se temeljno istraži grad Krf, da se obiđu obe tvrđave, nova i stara (stara će vam se verovatno više svideti, i po tome kako otmeno izgleda kada brodom prilazite Krfu iz Igumenice, a i po tome kako je uređena unutar svojih zidina); Angelokastro je nešto što treba videti ukoliko je vaš izbor letovanja Krf.

Angelokastro ili „Anđeoski dvorac“ je vizantijsko utvrđenje koje se nalazi na najvišoj tački na severozapadu ostrva iznad zaliva i mesta Palekastrica. Podignuto je na liticama na visini od 305 m nadmorske visine i spada u vrlo izuzetna i impresivna građevinska dostignuća srednjeg veka. Tačan period izgradnje utvrđenja nije poznat, ali prvi dokumenti u kojima se pominje građavina datiraju iz 1272. godine.

Sa ovog utvrđenja imaćete prelep pogled na uvale i zelenilo Paleokastrice.

U utvrđenju se nalazi:

 Agia Kiriaki kamena crkvica

 Crkva Arhangela Mihaila sa grobnicama isklesanim u kamenu

 Kružni toranj

 Kapela u steniZidine utvrđenja su ostale samo na severoistočnoj strani utvrđenja. Utvrđenje je imalo tri podzemne cisterne koje su isporučivale vodu stanarima zamka. Postojala je i mala kapija na južnoj strani. Sve ovo izgleda bajkovito i svakako je nešto što preporučujemo da vidite.

Do vidikovca -utvrđenja se dolazi kada se nekoliko kilometara pre Paleokastrice skrene desno.

Uživajte u putovanju!

Angelokastro – mapaOcena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.7 ( 2 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

8 + 1 =