Početna / Egejska ostrva / Kikladi / Mikonos / Agrari plaža, Mikonos

Agrari plaža, Mikonos

U centralnom delu Egejskog mora baškari se prelepo ostrvo Mikonos. Pripada grupi Kikladskih ostrva.Od luke Pirej je udaljen 96 nautičkih milja. Postoji mnogo lepih ostrva na svetu, ali nije nijedno tako speifično kao Mikonos. To je ostrvo prelepih plaža, dobre zabave i pozitivne energije. Nalazi se na površini od 87 km² živi oko 10.000 stanovnika. Mikonos u prevodu znači masa kamenja ili stenovito mesto. Ova destinacija ima burnu istoriju, za koju se vezuju brojne legende o samom nastanku. Sam centar grada se zove Hora u kojoj se nalazi i glavna luka.

Kuće, kockaste, najčešće ravnih krovova, obojene u belo, sa obaveznim plavim prozorima, blistavo belim tremom, a u njemu skoro obavezno cveta raskošna bugenvilija. Ovaj „beli gradić” vrvi od pabova, taverni, hotela i trendi butika, koji su razbacani po spletu uskih i krivudavih uličica koje podsećaju na lavirint, sa istovetnom kamenom kaldrmom slika su koju ćete doživeti kada dođete na ovo prelepo ostrvo.Kako se nalazi u veoma prometnom delu Mediterana i istorija ovog ostrva veoma je bogata i burna. Venecijanci su vladali Mikonosom od 1207. do 1615. godine. U to vreme, 1425. godine, izgrađena je najimpresivnija crkva Panagija Paraportijani. Ova vizantijska crkva je, ustvari, sastavljena od pet manjih crkava. Okrečena u belo, liči na ledeni breg koji prkosi plavom nebu. Tik uz nju počinje Mala Venecija sa slikovitim kućama u redu koje se izdižu na samoj obali, a terase se nadvijaju nad morem. Malu Veneciju prvi su otkrili umetnici, književnici i glumci, ali je od boemskog kvarta pretvorena u pravu turističku atrakciju.

Agrari plaža je još jedna mala plaža, sa jedinstvenim položajem, krupnijim peskom, dubokom vodom i pogledom na susedno ostrvo Naxos. Inače, namenjena je onima koji ne vole gužvu. Iz plićaka voda naglo postaje duboka, tako da nije baš preporučljiva za neplivače. Na plaži ima dosta ležaljki i suncobrana ali nikada nije prenatrpano. U njenom samom dnu, u senci drveća, nalazi se „Agrari Beach Bar“ koji nudi koktele, pića, snack, self-service restoran i dobru muziku. Za one koji pored leškarenja na suncu, vole da se oprobaju i u nekoj sportskoj aktivnosti, ovde im se i za to pruža mogućnost u ski-školi.


Pročitajte...

Fokos plaža, Mikonos

Mikonos je veoma malo, ali ostrvo velike vreline – sunca, plaža, provoda, tuluma i žurki. …

Agios Sostis plaža, Mikonos

U centralnom delu Egejskog mora baškari se prelepo ostrvo Mikonos. Pripada grupi Kikladskih ostrva. Od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

19 − eighteen =