Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skiatos / Agistros plaža, Skiatos

Agistros plaža, Skiatos

Agistros plaža, Skiatos

Foto: http://www.greece.com

Agistros je prelepa plaža na severnoj strani ostrva. Ono što generalno karakteriše severnu stranu ostrva je više prirode i manje gužve. Ukoliko želite da se opustite daleko od graje i uživate u prirodi, plaže Mandraki, Elias i Agistros će u potpunosti ispuniti vaše želje.Ukoliko Vam je neophodan zaista pravi mir i odmor na pravom ste mestu.Ovo je idealna plaža za vas.

Pplaže na severu Skiatos nisu povezane linijama gradskog prevoza. Ukoliko nemate sopstveni prevoz, poslužiće Vas gradski do stanice br.23. I Od tog stajališta Vas čeka oko 30 minuta šetnje kroz šumu.

Ukoliko pešačite do plaže Agistros obavezno pratite znake kako se ne biste izgubili.

Ukoliko ste kolima, vama savetujemo drugi put. Sa glavnog puta odvojte se na skretanju za plažu Agia Eleni i naićićete na tablu koja Vas usmerava ka plažama Krifi Amos, Mandraki, Elias i Agistros. Ovaj put ne preporučujemo pešacima jer nema hladovine i dosta je duži od puta koji vodi kroz šumu.Najjednostavniji način je da dođete izletničkim brodićem. Puno lokalnih agencija organizuju ovaj izlet bar 3 puta nedeljno, a u sezoni čak i svakodnevno. Naše agencije koje imaju predstavnike na Skatosu takođe organizuju ovaj izlet pa se možete priključiti i videti ovu prelepu plažu na bilo koji način.

Nekada umeju da budu malo veći talasi, pa procenite u odnosu na jačinu naleta vetrova da li ćete se uputiti na ka plažama na ovoj strani ostrva.

Na plaži postoji bar u kom se možete osvežiti. Naravno, ležaljke i suncobrani su vam na raspolaganju.

Agistros plaža, Skiatos – mapa

Skiatos je najposećenije ostrvo severnih Sporada u Egejskom moru, deo nacionalnog parka, u kom žive mnoge retke životinjske vrste, medju kojima su najpoznatije mediteranske foke. Glavni grad je Skiatos koji se nalazi u istočnom delu ostrva.Ostrvski gradić sa mnoštvom taverni, barova, marinom i sjajnom noćnom zabavom.

Iznad grada je čuveni Kastro i manastir Evangelistrije, mesto odakle se pruža fantastičan pogled na severni deo ostrva i njegove šljunkovite plaže.Ocena destinacije

Ocena

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Mandraki plaža, Skiatos

Mandraki plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/andbog Ukoliko ste raspoloženi za 20ak minuta lagane šetnje kroz borovu …

Kolios plaža, Skiatos

Kolios plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/Sheepsheds Skiatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

fourteen + seventeen =