Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Alonisos / Agios Petros plaža, Alonisos
Agios Petros plaža, Alonisos
Agios Petros plaža, Alonisos

Agios Petros plaža, Alonisos

Agios Petros plaža, Alonisos

Foto: Google/Βάσω Π

Plaža Agios Petros je od grada Patitirija udaljena 9,5km do koje zbog neobičnog terena automobilom stižete za 10-15min.Agios Petros plaža je i dalje skoro netaknuti biser koji omogućava posetiocima da uživaju u jedinstvenom prirodnom okruženju gustih borovih šuma i zelenog drveća. Jedinstvena lepota Agios Petros plaže je u tome što je ona od finog peska ali okružena mermernim formacijama, što je veoma specifično.

Izuzetno smaragdna voda će vas sigurno oduševiti. Za one koji vole ronjenje, Alonisos je definitivno idealno mesto za takvu aktivnost, ova plaža takođe.

Alonisos je obdaren najčistijih voda u Egejskom moru, a podvodne pećine su idealno mesto za podvodni živi svet pa su samim tim pravi mali raj za ronioce. Osim uživanja u prelepom danu na plaži, Agios Petros plaža nudi i još neke prednosti za turiste. Između ostalog ona se nalazi na samo 15 minuta hoda od živopisnog ribarskog mesta Steni Vala, koje ima puno taverni koji služe ukusnu svežu ribu.U blizini postoji mali supermarket, gde možete kupiti neke namirnice za dug dan na plaži. Postoji redovna autobuska linija koja povezuje Steni Vala sa drugim selima. Oni koji vole ribolov mogu iznajmiti brod u Agios Petrosu ili u Steni Vala selu i uživati u ribarskim čarolijama.

Alonisos je po površini najveće ostrvo iz grupe Sporada. Obuhvata površinu od 65 km2, širine 4.5 km i dužine 20 km. Celo ostrvo je prekriveno gustom borovom šumom i mastikom. Zapadna obala se sastoji od okomitih litica, a istočna od malih uvala sa šljunkovitim plažama.

More oko Sporada, a pogotovo oko Alonisosa i Skopelosa, je ubedljivo najčistije u Evropi, a dokaz za to su sredozemne foke koje žive samo u ovom delu Mediterana.

Alonisos sa okolnim ostrvima i morem između njih je deo Nacionalnog pomorskog parka velikog 2.200 km2, prvog takve vrste u Grčkoj i najvećeg u Evropi. Osnovan je 1992. god. sa ciljem da se sačuvaju ugrožene lokalne vrste, pre svega sredozemna foka, ali i divlje koze giouros, lokalne vrste galeba, i divljih maslina agrielia.


Pročitajte...

Hrisi Milia plaža, Alonisos

Hrisi Milia plaža, Alonisos

Hrisi Milia plaža, Alonisos Foto: Google/Georgio Michalagelo Hrisi Milia plaža Alonisos nalazi se 4km od …

Kokinokastro plaža, Alonisos

Kokinokastro plaža, Alonisos

Kokinokastro plaža, Alonisos Foto: Google/eleni tsitoura Kokinokastro plaža na Alonisosu nalazi se na oko 7km …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

four + one =