Početna / Egejska ostrva / Kikladi / Mikonos / Agios Janis plaža, Mikonos

Agios Janis plaža, Mikonos

Kako se nalazi u veoma prometnom delu Mediterana i istorija ovog ostrva veoma je bogata i burna.Venecijanci su vladali Mikonosom od 1207. do 1615. godine. U to vreme, 1425. godine, izgrađena je najimpresivnija crkva Panagija Paraportijani. Ova vizantijska crkva je, ustvari, sastavljena od pet manjih crkava. Okrečena u belo, liči na ledeni breg koji prkosi plavom nebu. Tik uz nju počinje Mala Venecija sa slikovitim kućama u redu koje se izdižu na samoj obali, a terase se nadvijaju nad morem. Malu Veneciju prvi su otkrili umetnici, književnici i glumci, ali je od boemskog kvarta pretvorena u pravu turističku atrakciju.

Agios Janis plaža se nalazi na jugozapadnoj strani ostrva dobila je ime po maloj, interesantnoj crkvi, koja se nalazi na donjem delu uz obalu. Zahvaljujući svom položaju ovde možete uživati u najdužim sunčanim danima i najlepšim zalascima sunca na Mikonosu. Na plaži postoji izvestan broj ležaljki i suncobrana, okolina je veoma prijatna, a pogled na susedno ostrvo Delos očaravajući. Malo iznad nalazi se kafe-restoran , gde svako može ispijajući kafu, ili omiljeni koktel, uživati u pogledu koji mu se pruža. Tu je i skromna ponuda ribljih srecijaliteta, koji vam se nude u jednom veoma opuštenom ambijentu.Glavni razlog zašto turisti opsedaju ovo ostrvo Kiklada je noćni život koji je vrlo uzbudljiv i nije ni čudo što Mikonos i Ibica tokom leta važe za dve najvrelije tačke planete. Glavni grad, u kom se nalazi većina barova i klubova, leti je pun ljudi svih godina, različitih seksualnih opredeljenja i muzičkih ukusa.

Svi imaju jednu zajedničku osobinu – spremnost na celonoćnu zabavu. Noćni provod ne prestaje čak ni kada svane dan, a kupanje i sunčanje samo su mali predah između dve dobre žurke.Čitavo ostrvo je velika ambijentalna celina sa ujednačenom arhitekturom koja podseća na grčku zastavu: kuće su bele sa ravnim krovovima, imaju plava vrata i prozore, uske popločane ulice i čarobne cvetne balkone. Ovakva lepota je osigurala scenografiju za mnoge filmove koji su se snimali na Mikonosu.Pročitajte...

Fokos plaža, Mikonos

Mikonos je veoma malo, ali ostrvo velike vreline – sunca, plaža, provoda, tuluma i žurki. …

Agios Sostis plaža, Mikonos

U centralnom delu Egejskog mora baškari se prelepo ostrvo Mikonos. Pripada grupi Kikladskih ostrva. Od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

3 × 2 =