Početna / Atika / Agii Apostoli, Atika

Agii Apostoli, Atika

Agii Apostoli, Atika

Agii Apostoli je šarmantno i tradicionalno grčko mesto na istočnom delu Atike, koje se prostire u malom zalivu i sa predivnim pogledom na susedno ostrvo Evia. Na samo 40 minuta vožnje od Atine, preko impresivnih brda Atike, dolazite u ovo vrlo mirno i bajkovito mesto, koje je idealno za opuštajući i porodični odmor.

Celo ovo područje Atike ima bujnu vegetaciju, gde preovladjuje zimzeleno drveće i borova šuma, tako da nas je boravak u Agii Apostoli najviše podsećao na mesta i prijatne mirise borovine koje možete da nađete na severnom hrvatskom primorju. Vazduh je ovde izuzetan, uvek duva vetar, koji u kombinaciji sa mirisom mora i borove šume stvarno daje jedan kvalitetan i ugodan boravak u letnjim vrelim danima u Grčkoj.

Agii Apostoli, Atika – fotografije

U samom mestu živi oko 1.600 ljudi, ali tokom leta dolazi veliki broj posetioca, najviše tokom  vikenda. Možda bi se moglo zaključiti da je ovo jedno od omiljenih vikend mesta Atinjana, a strani turisti su ovde prava retkost. Najbliže veće mesto je Kalamos.

Agii Apostoli ima dve plaže. Obe plaže su prekivene šljunkom i imaju izuzetno čistu i bistru vodu. Pošto je reč o zalivu, more je uglavnom mirno i nema velikih talasa. Gradska plaža se nalazi u centru grada, i na njoj se nalaze kafići i taverne koje imaju svoje ležaljke i suncobrane koje se iznajmljuju uz plaćanje pića i hrane. Takođe postoji tuš, svlačionica i spasioc na plaži. U svim kafićima postoji WiFi. Druga plaža koja nije uopšte organizovana, se nalazi desno na izlazu iz mesta i ona poseduje prirodni hlad, koji pravi drveće na plaži, najviše u popodnevnim satima. Na
ovoj plaži u vodi zbog izuzetno čiste vode, možete naići na ponekog ježa, tako da nije loše da imate obuću za vodu.

U mestu imate sve što vam je potrebno, jer postoje dva velika supermarketa, a ponedeljkom ujutro na glavnom šetalištu se organizuje zelena pijaca sa svežim voćem i povrćem sa cenama koje su više nego povoljne. U centru je mala marina sa ribarkim brodićima gde ujutro možete uvek da kupite tek ulovljenu i svežu ribu, od lokalnih ribara. Sudeći po ulovu, ovde ima dosta ribe.

Takodje postoje pekare, poslastičarnice i kafići, tako da se mesto može preporučiti i mlađoj populaciji.

Agii Apostoli, Atika – mapa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − 5 =