Agia Roumeli plaža, Chania, Krit

Agia Roumeli plaža, Chania, Krit – mapa

Krit je najveće grčko ostrvo, smešteno u najjužnijem delu Mediterana na raskrsnici tri kontinenta i raznih civilizacija.Da li iz tog razloga ili zbog toga što je to mesto rođenja boga Zevsa, vrhovnog boga grčke mitologije, priroda je bila izuzetno darežljiva u svojoj raskoši i raznovrsnošću prema Kritu. Bogata arheološka nalazišta, manastiri i stari gradovi samo nadopunjuju lepote razuđene obale, peščane plaže i spokojne uvale. Grčka tradicija i mentalitet nisu podlegli burnoj prošlosti, nadiranju raznih osvajača i civilizacija te je Krit i danas ostao autentično Helensko ostrvo.

Krit poseduje moderna turistička naselja sa savremenim hotelima koji nude neverovatnu mogućnost za sve tipove letovanja kako za odmor tako i za zabavu. Nekadašnja piratska skloništa i ribarske naseobine prerasle su u prelepe turističke gradiće koji svojom tradicijom i raznovrsnošću omogućuju prijatan i romantičan boravak.

Agia Rumeli je malo neobično i autentično selo, koje se nalazi 56km južno od grada Hanja, na širokom zalivu na samom izlazu iz Samaria Gorge. Hiljade posetilaca,ovde dolaze da vide ovo mesto svaki dan.

Agia Rumeli je mirno mesto u divljem i planinskom pejzažu Sfakia Agia Rumeli. Jedini način da se dođe do ovog sela je kroz klisuru ili trajektom iz Hora Sfakia Loutro, Paleohori i Suje.Ono što posebno napominjemo da je klisura kroz koju se dolazi posebno živopisna i prelepa tako da putovanje autom ili autobusom kroz nju može biti više nego interesantan doživljaj. Za sve one koji su avanturističkog duha preporuka je da hodaju putem od Sfakia do Sv Rumeli (oko 7 sati pešačenja). Slikovito selo Agia Rumeli obezbeđuje sve osnovne pogodnosti, kao što je krčma sa tradicionalnom hranom, prostorije za smeštaj, kafići, mini market, pristup internetu i telefon. Sigurno je da svakom turisti ovde ništa neće nedostajati.

Svakodnevno, između 13:00 do 16:00 h, ovo lepo selo i njegove plaže su preplavljeni od strane lokalnog stanovništva koje tad ima pauzu koju, kako smo čuli, vrlo voli da provodi na ovoj plaži. Međutim, nakon odlaska trajekta, selo postaje veoma smireno i mirno!Naša preporuka je da ostane u selu najmanje jednu noć, onda ćete imati priliku da se divite ovom prelepom mestu koje ima jedinstvenim narod i divne prirodne lepote.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *