Agia Kiriaki

Agia Kiriaki (Zapadna Sitonija- Porto Karas)

Foto: www.sithoniagreece.com

Agia Kiriaki je divna peščana plaža dugačka pola kilometra. Plaža se nalazi u uvali i dobro je zaštićena od vetra. Zbog toga je proglašena za savršenu porodičnu plažu.Agia Kiriaki nudi sjajne zalaske sunca i direktan pogled na ostvro kornjača – Kelifos. Ovde postoji mali kamp i restoran.  Zbog uvale i mirnog mora, voda je ovde dosta toplija, a u uvalu dolaze i mnoge jedrilice i jahte koje koriste prednost mirnog mora kao skonište.

Lokacija: Iz pravca Neos Marmarasa prema Toroniju, prodjete Porto Karas,  pa skrenete desno prema obali, i idete pravo sve do Koutsoupia plaže. Ovde skrenite desno i vozite obalom oko 1 km i doći ćete do Agia Kiriaki plaže.

Agia Kiriaki – STREET VIEW

Sadržaj: Kamp

Restoran

Pristaniste za čamce

 

Agia Kiriaki – mapa

Nešto o Sitoniji

Raznovrsnost smeštaja, kapacitet istih kao i pristupačnost što se tiče cena zaokružuju Sitoniju kao izbor bez greške. Rastojanje od Beograda do Nikitija recimo jer je to glavni grad je 742km ili prevedeno u sate vožnje oko 9 sati. Naravno, moguća je i alternativna ruta direktan let Beograd-Solun, i onda rent-a-car ili autobus do odredišta na Sitoniji.Sitonija spada u nekoliko oblasti koja je najbliža našim turistima, i zajedno sa svojim prirodnim lepotama čini jednu od najpoželjnijih i najčešćih destinacija za odmor.

Naravno, ono što je ipak najbitnije jesu plaže, i Sitonija tu zaista ima šta da ponudi od svake „vrste“, bilo da se radi o peščanim, kamenitim, idealnim za ronjenje… Trani Amuda, Lagomandra, Tristinika, Kalamici, Orange (Kavurotripes), Armenistis, Karidi su samo neke od najpoznatijih koje su nezaobilazne, ali vas na Sitoniji čeka velik broj malih plaža, uvala i skrivenih mjesta koja samo čekaju da ih otkrijete. Sitonija ima čak 13 plaža koje su nosioci Plave Zastave, međunarodnog priznanja koje označava plaže sa najvišim kvalitetom vode, okruženja, održavanjem, čistoćom i uslovima na plaži. Plaže na Sitoniji se često nalaze na listama najboljih u Grčkoj.


Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.45 ( 1 votes)

Pročitajte...

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Agios Mamas plaža, Sitonija

Agios Mamas plaža, Sitonija Foto: www.newgreece.ru Agios Mamas je zapravo selo koje se nalazi na poluostrvu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

five × 3 =