Agia Eleni plaža, Skiatos

Agia Eleni plaža, Skiatos

Foto: https://travelingwiththyme.com

Skiatos je vrlo zeleno ostrvo pokriveno gustom borovom šumom i smatra se zaštićenom zonom. Nalazi se odmah preko puta Evije i obale Tesalije, istočno od Piliona i zapadno od ostrva Skopelos. Skiatos je najmanje ali najkosmopolitskije ostrvo ovog arhipelaga i nalazi se u severozapadnom Egeju, na samo dva i po sata vožnje trajektom od Volosa. Najzapadnije je ostrvo u skupini.Plaža Agia Eleni je 14km udaljena od centra grada. Do nje se pešači manje od deset minuta asfaltiranim putem, ali se pešačenje u ovom slučaju svakako isplati!

Po nama plaža Agia Eleni je najlepša plaža koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva Skiatos. Poznata je po najlepšem zalasku Sunca na ostrvu. Plaža je dobila ime po istoimenoj crkvi koja se nalazi u blizini. Ušuškana je u zelenilu borova koji je okružuju, sa pogledom na planine Peliona u daljini.

Postoje dva bara u kojima se možete osvežiti i pojesti nešto. Jedan od barova je Agia Eleni Summer Beach Bar, koji pored ležaljki, osveženja i hrane ima doprinosi stvaranju dobre atmosfere na plaži. Lagani letnji zvuci u prelepom ambijentu ovog bara vas svakako neće ostaviti ravnodušnim!

Ispred plažnog bara se nalaze ležaljke i suncobrani koje možete rentirati. Poželjno je da poranite kako biste zauzeli dobro mesto.

Ukoliko ste ljubitelji sportova na vodi, na pravom ste mestu. Na plaži Agia Eleni se nalazi Centar za sportove na vodi koji je obezbedio razne aktivnosti za sve one koji žele da se zabave na vodi. Pored skijanja na vodi, vožnje gumama i bananom, u ponudi postoje i manje ekstremne aktivnosti.

Možemo slobodno reći da su dnevne žurke na plaži Agia Eleni dobar razlog da se više puta u toku svog letovanja vratite na ovu plažu, kao što to rade i brojni turisti.Skiatos je u svakom slučaju ostrvo koje u svojoj ponudi ima sadržaje za sve i za svakoga. I za one koji žele miran odmor na predivnim plažama, za mlade ževljne avanture kao i za porodice sa decom.

Agia Eleni plaža, Skiatos – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *