Početna / Centralna Grčka / Evia / Agia Ana (Agkali plaža)
Agia-Ana-Evia-Evija-grcka-greece-www.mojagrcka-14
Agia-Ana-Evia-Evija-grcka-greece-www.mojagrcka-14

Agia Ana (Agkali plaža)

Agia Ana (Agkali plaža)

Severni deo ostrva Evia poznat je po plaži Agia Ana. Nalazi se 12 km severoistočno od Limnia i 47 km severno od Halkida.Tokom zime, ima oko 1000 stanovnika, sa povećanjem broja osoba u letnjoj sezoni koji ide do čak oko 7000 ljudi. Plažu Agia Ana preriva zlatan pesak i neizostavno kristalno čisto i prelepo more. Ovo je takože jedna od najkosmopolitskih plaža na ostrvu. Turisti mogu da biraju između organizovanog dela plaže gde će naći veliki broj ležaljki i onog dela koji nije organizovan i koji se nalazi u gustoj borovoj šumi i nudi potpuno impresivno uživanje u ambijentu.
Prema legendi, ime Agia Anna (Sankt-En) potiče od čuda koje se desilo u vezi sa ikonom Svete Ane. Početkom 18. veka, seljaci u toj regiji preživeli su težak napad pirata. Nakon toga, oni su pronašli sliku Svete Ane , a kako oni sve tumače proglasili su je za zaštitnicu ovog mesta i samo mesto je dobilo naziv po njoj. Konkretno, ovo selo je izgrađeno 1776. Tokom otomanske okupacije Grčke Agia Ana je bila najveća i najbogatija opština u oblasti, sa 60 porodica koje žive tamo.

Za sve avanturiste je bitno reći da adrenalin mogu pronaći upravo na plaži Agia Anna. Izuteno je poznata po aktivnim sportovima. Ovde možete uživati u paraglajdingu, surfovanju i drugim morskim sportovima.

Agia Ana (Agkali plaža) – mapa

 

Povoljni klimatski uslovi , bogata flora i fauna, prelepe plaže i termalni izvori čine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija medju Grcima a u poslednjih nekoliko godina i među našim turistima. Evija je takodje ostvro koje je bogato arhiološkim nalazištima , manastirima i tradicionalnim grčkim selima.

Čitavo ostrvo je prekriveno šumama i maslinjacima. Bogostvo ove regije doprinosi i ribarska flota, koja se smatra najrazvijenijom i najboljom u Grčkoj.

Ostrvo Evia je u poslednjih nekoliko godina postalo poznato kao nova turistička destinacija sa nepromenjenim prirodnim okruženjem. Ostrvo sa svojim letovalištima pruža velike mogućnosti odmora i zabave.Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu ovoj destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Edipsos-Loutra-Aidipsou-Evia-Evija-Eubea-Grcka-Greece-www.mojagrcka.com-32

Loutra Aidipsou (Edipsos)

Loutra Aidipsou (Edipsos) Edipsos je moderno letovalište koje se nalazi na severozapadu ostrva Evia. Nalazi …

Psaroupoli-Vasilikon-beach-plaza-greece-grcka-Evia-Evija-www.mojagrcka-4

Psaroupoli i Vasilikon plaža

Psaroupoli i Vasilikon plaža

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

14 − 3 =