Adrines plaža Skopelos
Adrines plaža Skopelos

Adrines plaža Skopelos

Adrines plaža Skopelos

Foto: Hotels.com

Niz malih šljunkovitih plaža duž suprotne strane Panormos zaliva, proteže od Linarakia do ugla Milia plaže. Svaka plaža je veoma lepa-i baš svaka ima borove iznad njih, što čini da more ima veoma posebanu tirkiznu boju. Neke su male uvale, samo za 2 ili 3 osobe, dok su druge nešto veće.O lepoti i jednih i drugih ne treba diskutovati jer su sve zaista posebne na svoj način. Jedan od takvih plaža nalazi ispod Adrina Beach hotela po kom i nosi ime.

Ova plaža nalazi se 12 km od luke Skopelos i 15 km od Glossa luke.Plaža je šljunkovita i malo je posećena jer joj je priroda podarila da je sama po sebi malo skrivena. Peščana je i ima na njoj suncobrana i ležaljki. Ono što je bitno je da ovde skoro nikada nije gužva pa zasigurno možete uživati u lepoti prirode.

Na ostrvu Skopelos u leto 2007. sniman je čuveni mjuzikl Mama Mia, sa Meril Strip i Pirs Brosnanom u glavnoj ulozi. Nakon višenedeljnog boravka na ostrvu, poznati glumci su bili oduševljeni prirodnim lepotama ovog ostrva, čistim morem i ljubaznim domaćinima.

Adrines plaža Skopelos – mapa

Skopelos, ostrvo sa tirkiznim kristalno čistim morem i peščanim plažama cini biser Sporada. Na 67 km duge pešcane obale nalaze se mirne pešcane uvale sa borovom šumom i tako daju savršen prikaz mesta idealnog za odmor.Zajedno sa Skiatosom, Alonisosom i Skirosom čini ostrvsku grupu Severni Sporadi. Na svega 96 kvadratnih kilometara prekrivenih borovom šumom, maslinjacima, palmama, vionogradima i drugim egzotičnim biljnim vrstama pronaći ćete letnji mir i pravi odmor.

Oblast Egejskog mora oko Skopelosa i Alonisosa proglašena je za prirodni rezervat, zaštićen zakonom, zbog velikog broja morskih vrsta koji žive baš na ovom mestu, kao što su mediteranska foka.

Stanovništvo Skopelosa tradicionalno se bavi uzgajanjem maslina, kestenja, ribolovom i proizvodnjom meda. Pravo je ostrvo za one koji na letovanju vole duge šetnje po prirodi i miran odmor na skrivenim pešcanim plažama ostrva. Na Skopelosu se nalazi nekoliko naseljenih mesta, od kojih su najveća grad Skopelos, Panormos, Loutraki i Stafilos.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *