Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Sitonija / Achlada plaža, Sitonija

Achlada plaža, Sitonija

Achlada plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Čim krenete izvan Sartija prema gradiću Vourvourou naletećete na prelepu Ahlada plažu. Dobro je obeležena pa ćete je bez problema pronaći. Desetak minuta peške treba Vam od plaže do Sartija.

Ova plaža se sastoji iz dve uvale. U levoj uvali se nalaze kamp i mala marina.Desna uvala je ušuškana između stena pa tako uvek ima mirnu vodu i može odlično poslužiti kada su u Sartiju talasi.

Obala na plaži Ahlada je peščana dok u vodi ima peska na početku, a onda dno postaje stenovito. U poslepodnevnim satima ima prirodni hlad koji na nju bacaju stene.

Jedan deo plaže koriste i nudisti i divlji kamperi. Nikako je ne preporučujemo za porodice sa decom.

Plaža Ahlada nije turistički organizovana. Na plaži ne postoje ležaljke, suncobrani i barovi pa ukoliko planirate da se zadržite najbolje je da ponesete sa sobom vodu, hranu i suncobrane.

Sitonija je idealna polazna tačka za odlazak na neki od brojnih izleta koje organizuju lokalne turističke agencije-krstarenja zalivom Toroneos ili oko Svete Gore, odlazak do Soluna i akva parka, obilazak manastira Meteora, šoping ture i nezaboravne Grčke večeri…

Achlada plaža, Sitonija – mapa

Sitonija

Sitonija će Vam pružiti mnogo uživanja-kupanje u čistom, azurno-plavom moru uz neke od najlepših plaža Grčke, raznoliku ponudu smeštaja-od porodičnih apartmana do najluksuznijih hotela, šetnju živopisnim malim lukama i ribarskim selima, izlete u brojna arheološka nalazišta…
U poslednjih nekoliko godina Sitonija dobija sve veći broj letovališta i mesta za odmor.

Ocena destinacije

Ocena

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Agios Mamas plaža, Sitonija

Agios Mamas plaža, Sitonija Foto: www.newgreece.ru Agios Mamas je zapravo selo koje se nalazi na poluostrvu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

4 × 4 =