Početna / Jonsko more / Jonska ostrva / Krf / Acharavi plaža, Krf
Acharavi plaža, Krf
Acharavi plaža, Krf, Foto: www.eleabeach.com

Acharavi plaža, Krf

Acharavi plaža, Krf

Acharavi plaža nalazi se na severnoj obali Krfa. 33 kilometara od grada Krfa i oko 3 km od Rode.Krajolik koji vas prati na putu za Acharavi je planinski, kroz stara, grčka sela koje vredi posetiti.Postoji stari, tradicionalni deo Acharavija koji je pun trdaicionalnih kuća i taverni.

Plaža Acharavi je peščana i dugačka je oko 8 km i svojom obalom se spaja sa plažom Roda. Idealna je za porodice sa malom decom, zbog blagog ulaska u vodu i vrlo je bezbedna za decu. Na plaži postoji dobar izbor taverni i restorana. Takodje se organizuju razni sportovi na vodi: jedrenje, pedolino, skijanje na vodi i sl. U ovom delu postoji nekoliko hotela i dosta privatnih apartmana.>

Ako nemate auto obavezno idite na što više organizovanih izleta po ostrvu. Tu su izleti van ostrva, pa tako možete obići Albaniju, Zakintos i Lefkadu, i još mnogo toga. Ostrva Paxos i Antipaxos koja se nalaze nekih 30ak kilometara južno od Krfa izlet su koji nikako ne trebate da propustite.

Acharavi plaža – mapa

 
Krf

Krf je najsevernije Jonsko ostrvo, nalazi se na severo-zapadu Grčke u blizini Albanije. Ostrvo se pruža u pravcu sever – jug, i dugacko je oko 70, a široko do 20 kilometara. Severni deo je više brdovit i tu je najviši vrh na Krfu, Pankrator 906 metara nadmorske visine.

Krf je kapija Grčke, onim turistima, koji pristižu iz Evrope. Ovo ostrvo je spomenuo još Homer u svojoj „Odiseji“. Najslavniji period u istoriji ostrva započinje sa 734 godinom p. n. e., nailaskom njegovih prvih kolonista, Korinćana. U narednim vekovima, Krf deli sudbinu ostalih Jonskih ostrva. Veliki kulturni razvoj, ostrvo je doživelo pod mletačkom i francuskom okupacijom, kada se na njemu osniva biblioteka sa retkim rukopisima i knjigama, umetnička škola i dramsko pozorište, kojima se ponosilo, kao i nekoliko institucija za obrazovanje. Za većinu ljudi iz Srbije ovo ostrvo budi posebna osećanja, ovo grčko ostrvo je svakako zanimljiva letnja destinacija ali pored toga ono predstavlja odrđenu vrstu hodočaća za Srbe. U prošlosti Krf je bilo ostrvo spasenja i velikog stradanja za Srbe.


Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

twelve − 1 =